perjantai 25. syyskuuta 2015

Joku pisti spagettia kankaan alle

Olen ottanut projektiksi uudistaa viljelyalueeni.
Tarkoituksena on vähentää viljelyalaa, oli pakko myöntää tosiasiat - en ehdi hoitamaan viljelyksiäni keväällä enkä alkukesästä. Joten on viljeltävä vain sellaista, jotka pärjäilevät omillaan.

Yhdistän kaksi laatikkoa yhdeksi eli laitan kaksi lavaa päälleikkäin ja samalla saan syvyyttä laatikkoon.

Lisäksi havaitsin, että laatikoiden on parempi murskeen päällä kuin nurmikolla, jossa ne hukkuvat rikkakasvien ja heinän sekaan. Reunoja on vaikea pitää siistinä ja trimmerillä ei haluaisi hajottaa laatikoiden reunoja.
Siispä mullat pois, laatikot ylös ja maisemointikangas pois.

Ja kankaan alta löytyi spagettikätkö.
Vuohenputki on suorastaan villiintynyt kasvattamaan juuriaan, tai etsinyt epätoivoisesti ulospääsytietä. Joko tai mutta juuria oli muutaman ämpärillisen verran.


Ja muuten, juuret puskevat läpi vaikka väkisin maisemointikankaasta, kuten kuvassa alla jotenkuten näkyy. Viisaampaa olisi ollut käyttää juuriestettä.


Lapiointiani vahti meidän karvaturri, katse kiinnitettynä portille. Kummallinen koira, usein tekee kierroksen pihalla päästessään ulos, mutta jonkin ajan kuluttua asettuu aina pitämään vahtia pihalla touhuilijalle, näin on metsäretkillä, mökillä ja kotipihassa. Toista oli terrierin aikaan, jota piti puolestaan vahtia - aina keksi jotain kiellettyä, kuten reiän aidassa, jotain rikottavaa tai muuta touhuiltavaa. Tämä karvaturri on stressittömämpi. :)

 

Niin touhuiluni tarkoituksena on tehdä viljelylaatikoille samanlainen murskepeti kuin muutama vuosi sitten tekemässäni viljelyalueen toisessa osassa. Murskepedin alle täytyy kyllä laittaa joku kunnon kangas estämään vuohenputken voittokulkua.
Projekti etenee hiljalleen, samalla kun toisaalle puolella pihalla tehdään kaivuutöitä koneella. 


Siirtelin tällä viikolla muutaman pensaan syrjään autopaikan kaivuutöiden alta. Aikamoinen homma tuommoisen lähes kymmenen vuotta kasvaneen pensaan siirto. Puolet koneestakin häviää pensaan alle.

Onpahan sitä tullut ostettua kukkasipuleitakin ja niistä on parempi tehdä oma päivityksensä, viime syksyiseen päivitykseen palasin monta kertaa kevään aikana - sitä unohti armeliaasti lajit, lajikkeet ja istutuspaikat talven aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti